خیمه نیروی دریایی ایران در سواحل نزدیک آمریکا/عکس
شنبه, ۲۶ بهمن ۱۳۹۲، ۰۹:۵۰ ق.ظ
خبر اعزام ناوهای کشورمان به سواحل آمریکا با واکنش آمریکا و اسرائیل مواجه شد. بر اساس این گزارش یک مقام وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) که نخواست نامش فاش شود،در گفتوگویی که با رسانههای غربی داشت،ضمن ابراز تردید درباره درست بودن این خبر گفته است: ما معتقد نیستیم که ایران ناوهای خود را به سواحل آمریکا فرستاده باشد و در نتیجه درخصوص این موضوع نگران نیز نیستیم.
این مقام آمریکایی این اظهارات را در پاسخ به این بیان کرد که آیا پنتاگون اظهارات ایران را تهدیدی برای خود میداند یا خیر و اینکه آیا این اظهارات تاثیری روی عملیاتهای دریایی نیروی دریایی آمریکا در منطقه خلیجفارس خواهد گذاشت یا خیر.
واکنش نتانیاهو به اعزام ناوهای ایرانی
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی عجولانه به خبر اعزام کشتیهای جنگی ایران به سواحل آمریکا در اقیانوس بالتیک واکنش سختی نشان داد. به گزارش روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت؛ بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه در آغاز نشست شورای وزیران رژیم صهیونیستی مدعی شد: اعزام کشتیهای جنگی ایران به اقیانوس آتلانتیک که در مقابل سواحل آمریکا قرار دارد نتیجه سهلانگاری غرب در اعمال تحریم علیه تهران است. او همچنین مدعی شد کاهش تحریمها به افزایش مواضع تهاجمی تهران منجر شده است.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بخش دیگری از اظهارات در واکنش به دیدارهای اخیر وزیر امور خارجه ایران با برخی از رهبران جنبش فتح و جهاد اسلامی گفت: کاهش تحریمها علیه ایران نتیجه عکس داشته و اخیرا محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با رمضان شلح دبیر کل جنبش جهاد اسلامی دیدار داشته و در ادامه مدعی شد: تهران همچنان به تجهیز سازمانهای مقاومت ادامه داده و کشتی به اقیانوس آتلانتیک اعزام میکند.
ناوهای ایرانی در سواحل آمریکا
ناخدا یکم افشین رضایی حداد، فرمانده ناوگان نظامی شمال ایران اخیرا در اظهارنظری گفته بود «اکنون ناوگروه نیروی دریایی ارتش از سمت آفریقای جنوبی به سوی اقیانوس اطلس در حرکت است تا برای نخستین بار خود را به مرزهای آبی آمریکا نزدیک کند.» فرمانده ناوگان نظامی شمال ایران همچنین گفته بود: نیروی دریایی برای حفظ اقتدار آبی ایران برنامهریزی ویژه دارد و قادر است در دورترین آبهای آزاد با استفاده از نیروهای متخصص بومی، حرکت کند.
بر اساس این گزارش دو ناو ایران که در سفری آموزشی عازم آبهای بینالمللی و اقیانوس اطلس شدهاند، اکنون برای نخستین بار قرار است پس از ورود به اقیانوس اطلس به نزدیکی مرزهای آبی آمریکا برسند.
البته اخبار مربوط به تصمیم ایران برای اعزام این کشتیها نخستین بار در سال ۲۰۱۲ اعلام شده بود. بنابر گفته فرماندهان نیروی دریایی ایران این دو ناو ۳۰ کارآموز سال آخر رشته علوم دریایی مرکز آموزشی نوشهر را به همراه خود دارند و قرار است در ماموریتی سه ماهه در آبهای بینالمللی گشتزنی کنند. پیشتر در سال ۹۱ نیز امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش، اعلام کرده بود که ایران تصمیم دارد در چند سال آینده، کشتیهای جنگی خود را در آبهای بینالمللی و در نزدیکی سواحل آمریکا مستقر کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وعده داده بود: «اعزام ناوگروههای نیروی دریایی ارتش به آب های آزاد و در راستای حفظ خطوط مواصلاتی دریایی و برقراری امنیت شناورهای تجاری و نفتکش ایران ادامه مییابد.» در پی این سخنان روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی نوشت: این اقدام ایران میتواند بخشی از پاسخ جمهوری اسلامی به افزایش حضور نظامی آمریکا در خلیجفارس باشد. متعاقب آن نشنال پست یک روزنامه کانادایی نیز در واکنش به این خبر در آن زمان نوشت: ایران به شیوهای مودبانه، ناوگان آمریکا را یک هدف آسان خطاب میکند.
در سال ۱۳۹۰ نیز اخبار مشابهی درباره برنامه ایران برای اعزام ناو به آب های آمریکا منتشر شده بود که جی کارنی سخنگوی کاخ سفید با ادعای اینکه اینگونه خبرها را زیاد جدی نمیگیرد، مدعی شد: توان دریایی ایران در حدی نیست که بتواند چنین کاری کند. جورج لیتل سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز با ادعای اینکه بین حرف و عمل تفاوت زیادی وجود دارد، اعلام کرد: ایران این حق را دارد تا در آبهای بینالمللی حضور داشته باشد، اما این مسئله که آنها تا چه میزان قادر به حضور نظامی در آبهای بینالمللی هستند امر دیگری است. من جزئیات این ادعای ایران را نخواندهام اما فکر میکنم آنچه که گفته میشود با آنچه که میشود انجام داد، متفاوت است.
ورود ناوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به آبهای آزاد که برای تامین منافع کشورمان صورت گرفته یکی از تهدیدات ایالات متحده آمریکا و متحدانش محسوب میشود. واکنش هراسگونه مقامات این کشور نیز موید همین موضوع است. این در حالی است که همانطور که اشاره شده است، قرار است ناوهای ایرانی به نزدیکی مرزهای آبی آمریکا اعزام شوند. این موضوع برای آمریکا و متحدانش بسیار دشوار خواهد بود. بههمین جهت پیشبینی میشود بهزودی مقامات دیگر آمریکایی در این خصوص موضعگیری کنند.
+اصلا عاشق موضع گیری های نتانیاهو هستم...مثل نی نی ها
+اصلا عاشق موضع گیری های نتانیاهو هستم...مثل نی نی ها
- ۹۲/۱۱/۲۶